Closeup portrait of beautiful woman during cosmetology therapy in beauty salon. Professional dermatology procedures, lifting, rejuvenation, modern devices, healthcare

Kırışıklık Tedavisi

Yıllar ilerledikçe yüz bölgesindeki kırışıklıklara yenileri eklenmektedir. Yüz bölgesindeki kırışıklıklar çeşitli nedenlerden ötürü ortaya çıkabilmektedir.

Ciltteki elastikiyet kaybı, kolajen kaybı veya mimik çizgileri kırışıklık oluşumunun sebeplerindendir. Seneler boyunca istem dışı kasılan kaslar, kolajen dokusuna zarar verir ve mimik çizgileri yerleşik kırışıklıklara dönüşür.

Kırışıkları tamamiyle engellemek mümkün olmasada kırışıklık görünümünü azaltmak veya kırışıkların oluşumunu geciktirmek ve cilde pürüzsüz bir görünüm kazandırmak mümkündür. Günümüzde pek çok anti-aging uygulama bulunmaktadır. Birçoğu hafif ve yeni oluşmakta olan kırışıklara iyi gelirken birçoğu da yoğun görünümlü ve yerleşmiş kırışıklıklarda etkilidir.

Kırışıklık Tedavisi Nasıl Yapılır?

Öncelikli olarak kişinin yüz anatomisi çıkarılır ve kişinin cildindeki kırışıklıklarının ne tür bir tedaviye ihtiyacı olduğu tespit edilir. Sonrasında ise belirli seans aralıkları ile gerekli olan tedavi uygulanır.

Kullanılan tedavi yöntemleri ciltteki elastin ve kolajen üretimini artırmaya yönelik uygulamalardır. Canlı, parlak ve pürüzsüz bir cilt görünümüne ulaşmak için kullanılan tedavi yöntemleri olumlu yönde fayda sağlamaktadır.

3- Yüz Mezoterapisi

Yüz mezoterapisi işlemi, cilt gençleştirme yöntemlerinde kullanılan en etkili yöntemlerden biridir. Yüz mezoterapisi işlemi yüz ve boyun çevresindeki ince çizgilerin giderilmesi ve cildin genel olarak gençliğinin artırılması faydalarını sağlamaktadır. Yaşlanma ile birlikte yüz bölgesinde deformasyonlar meydana gelmektedir.

Bu deformasyonlar destek dokularının azalmasına bağlı olarak kırışıklık, çökme ve sarkmalar olarak kendini gösterebildiği gibi mimiklere bağlı olarakta kırışıklıklar ortaya çıkabilmektedir.

Yaş alınması ve çevresel etkenler sebebiyle yüzde oluşmuş deformasyonların giderilmesi amacıyla yüz, boyun ve dekolte bölgesine mezoterapi uygulaması yapılmaktadır.

Cildin vitamin ve mineral ihtiyacının karşılanması, bozulmuş kan dolaşımın düzeltilmesi, azalan destek dokuların yerine konması amacıyla; en etkili yöntem olarak yüz mezoterapisi uygulamasına başvurulmaktadır. Yüz Mezoterapisi işlemi 2 hafta aralıklarla 4-8 seans olarak uygulanmaktadır.

Yüz Mezoterapisi İşlemi Nasıl Uygulanmaktadır?

Yüz mezoterapisi işlemine başlanmadan önce yüz bölgesi anteseptik solüsyonlar ile temizlenmekte sonrasında lokal anestezik kremler ile uyuşturulmaktadır.

Böylelikle uygulama yapılan kişiler ağrı veya acı hissetmemektedir. Ardından yüz bölgesindeki uygun noktalara, uygun miktarlarda mezoterapi enjeksiyonu enjekte edilmektedir. İşlem 30 dakika kadar sürmektedir.

5- Örümcek Ağı Tedavisi

Örümcek ağı tedavisi en etkili ve en hızlı sonuç gösteren ameliyatsız yüz germe işlemlerinden biridir. Örümcek ağı uygulaması, medikal iplerin kırışıklıkların meydana geldiği bölgelere hafif hareketlerle yerleştirilmesiyle yüzün gerdirilmesi esasına dayanmaktadır.

Yüze yerleştirilen medikal ipler kendiliğinden zamanla erime özelliğine sahiptir. Örümcek ağı cilt yenileme tedavisi tüm yüz, boyun ve dekolte bölgelerinde uygulanabilmektedir. Tedavi sonrasında ciltte kırışıklıklarda gözle görülür azalama yaşanır ve cilt parlak, canlı, sağlıklı ve genç bir görünüme kavuşur.

Günümüzde cerrahi uygulamalardan ziyade daha kolay uygulanabilir ameliyatsız yöntemler tercih edilmektedir. Günümüz teknolojileri ile cerrahi yöntemlere başvurulmadan da oldukça etkili sonuçlara varılabilmektedir.

Örümcek Ağı Estetiği Nasıl Uygulanmaktadır?

Örümcek ağı tedavisi öncesi cilt antiseptik solüsyonlar ile temizlenmektedir. Sonrasında anestezik kremler ile uygulama bölgesinin uyuşturulması sağlanarak kişinin duyacağı ağrı ve acı hassasiyeti ortadan kaldırılmaktadır.

İşlem bölgesindeki sarkmanın çeşidine göre seçilen ipler germe yöntemi ile cilt altına yerleştirilmektedir. İşlem 30 dakika kadar sürmektedir ve işlem sonrasında yüzde iz kalmamaktadır. İşlem tek seferlik bir işlem olup kalıcılığı ise 2 ila 3 yıl olabilmektedir. İşlem sonrasında kişiler günlük hayatlarına dönebilmektedirler.